„EUROPEJSKI DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA”
Już stało się tradycją, że corocznie dnia 8 listopada w szkole obchodzony jest Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Dzień ten poprzedzony został zajęciami dotyczącymi promowania zdrowych nawyków żywieniowych i podkreślenia ogromnej roli śniadania w diecie dzieci w wieku szkolnym. Uczniowie klas I-III oraz przedszkolaki przygotowali zdrowe śniadanie, do którego wykorzystali pieczywo ziarniste i ciemne, wędlinę, różne sery, sałatę, paprykę, pomidory, ogórki, rzodkiewkę, natkę pietruszki. Sporządzili zdrowe, kolorowe i apetyczne kanapki. Nie mogło też zabraknąć deseru w postaci owocowych szaszłyków. Przygotowane z sercem i niesamowitym zaangażowaniem śniadanie oraz desery uczniowie konsumowali ze smakiem, gdyż były wyjątkowe! Część zdrowych kanapek i owocowych szaszłyków przeznaczyli na „Kiermasz zdrowej żywności” zorganizowany na szkolnym holu, by uczniowie starszych klas mogli spróbować pyszności przygotowanych przez ich młodsze koleżanki i kolegów. Piękne, kuszące zapachy rozchodziły się po całej szkole! Pychota!