Brak wydarzeń w kalendarzu
Pn Wt Śr Cz Pt So N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
23.jpg

„EUROPEJSKI DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA”

b_500_500_16777215_00_images_szkolne_aktualnosci_Europejski_dz24_IMG_8214.JPG

Już stało się tradycją, że corocznie dnia 8 listopada w szkole obchodzony jest Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Dzień ten poprzedzony został zajęciami dotyczącymi promowania zdrowych nawyków żywieniowych i podkreślenia ogromnej roli śniadania w diecie dzieci w wieku szkolnym.  Uczniowie klas I-III oraz przedszkolaki przygotowali  zdrowe śniadanie, do którego wykorzystali pieczywo ziarniste i ciemne, wędlinę, różne sery, sałatę, paprykę, pomidory, ogórki, rzodkiewkę, natkę pietruszki. Sporządzili zdrowe, kolorowe i apetyczne kanapki. Nie mogło też zabraknąć deseru w postaci owocowych szaszłyków. Przygotowane z sercem i niesamowitym zaangażowaniem śniadanie oraz desery uczniowie konsumowali ze smakiem, gdyż były wyjątkowe! Część zdrowych kanapek i owocowych szaszłyków przeznaczyli na „Kiermasz zdrowej żywności” zorganizowany na szkolnym holu, by uczniowie starszych klas mogli spróbować pyszności przygotowanych przez ich młodsze koleżanki i kolegów. Piękne, kuszące zapachy rozchodziły się po całej szkole! Pychota!

 

 

 

 

adres: 

    Wygiełzów 17

    97-425 Zelów

sekretariat:

    tel./fax (044) 634-14-91

napisz do nas:

    spwygielzow@zelow.pl


 

 


 

Licznik odwiedzin

2203408
DzisiajDzisiaj800
WczorajWczoraj3460
Bieżący tydzieńBieżący tydzień6399
Bieżący miesiącBieżący miesiąc58283
WszystkichWszystkich2203408