8 LISTOPADA – EUROPEJSKI DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA
Uczniowie naszej szkoły wiedzą doskonale, że podstawą prawidłowego funkcjonowania jest zdrowe odżywianie. W ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania 8 listopada dzieci z oddziału przedszkolnego i uczniowie klas I-III przygotowywali pyszne, zdrowe przekąski. Powstały kolorowe kanapki, owocowe szaszłyki oraz koktajle. Sale lekcyjne zamieniły się w kuchnie Master Chefa, z których wydawano kolejne porcje jedzenia. Najefektowniej wykonane przysmaki można było skosztować na dolnym korytarzu. Tego dnia z pewnością wszyscy uczniowie przekonali się, że zdrowe śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Dziękujemy rodzicom za pomoc w przygotowaniu dzieciaków do tejże akcji. Mamy nadzieję, że dzieci będą pomagały rodzicom przy kuchennych rewolucjach.